Jednoduché ozdoby pro váš byt

Ať už chcete, nebo ne, listopad je za dveřmi a s ním všechny jeho vlastnosti, jako je sychravé a studené počasí. Pokud však máte chvilku času a chtěli byste změnu ve svém domácím prostředí, můžeme vám ukázat pár nápadů, které vám zaberou minimálně času a ve výsledku z nich bude nádherná ozdoba.

mlha, slunce

Dýňové ozdoby – Tento zvyk k nám přišel ze západních států. U nás spíše v ozdobné formě. Každý, kdo má doma malé ratolesti, určitě jim udělá radost jednoduše vyřezat vtipné či strašidelné obličeje v dýni. A vy? Nemusíte se trápit, vnitřek dýní, který se jednoduše vydlabe se dá použít například do dýňové polévky či zavařit na kompot. Když se vám podaří vyřezat nějaký obličej do dýně, doporučujeme malou svíčku, kterou umístíte dovnitř. Ve výsledku budete mít večer nejoriginálnější lampu.

Listí – Ať už bydlíte ve městě či někde mimo v bytě, určitě se ve vašem okolí nachází pár stromů. Když si nasbíráte v tomto období pár listů a necháte je vylisovat, může vám z toho vzniknout krásná ozdoba například barového stolu. Postup je jednoduchý – stačí nasbírat pár listů, dát je na několik hodin pod knihu a poté nastříkat tužidlem na vlasy, listy poté chytnou matnou barvu a nerozpadnou se vám. Tyto dekorace se hodí hlavně ve spojení s dýňovými ozdobami, ale také se dají spojit například se svíčkami. Jen pozor, aby byli dostatečně daleko od ohně.

Lucerna ze zavařovačky – Zní to obtížně, ale není. Pokud máte doma barvy na sklo, či voskovky které nevyužíváte, jednoduše je rozpuste v hrnci, a poté nanášejte barvu na zavařovačku. Můžete si udělat například podobně jako na dýni vtipné obličeje, nebo puntíky či otisknout listy. Jakmile barva zaschne, je čas udělat ucho. Vezměte hrdlo zavařovačky, můžete si všimnou závitu uzávěru. Za něj namotejte textilní provázek, nejlépe béžové barvy a udělejte smyčku, aby připomínala rukojeť. Udělejte ji tak dlouhou, aby plameny svíčky nezahřívali tento provázek! Teď už máte vyhráno, stačí svíčka a můžete si ji položit třeba k barevnému listí.
podzim, listí

Tyto jednoduché dekorace vám nezaberou dlouhou dobu, ale výrazně vám zlepší podzimní dny. Ať už jste domácí kutil nebo ne, tyto věci zvládne kde kdo. Stačí jen nechat vést svou představivost. Přejeme vám krásné a veselé podzimní dny. Vždyť za chvíli budou svátky klidu.